Üniversiteli olmak!

by - Ocak 17, 2014

           Vizelerdi, finallerdi derkeen ilk defa bütleri görücem.

                 


          Evet, doğru duydunuz ilk defa büte kaldım! 
          
         Her büte kalan öğrencinin yaptığı '' Büt büt atıyor kalbim'' esprisine benide dahil etti Ey zalim hocalar! Aslında her üniversite öğrencisi için klasikleşmiş bir olaydır büte kalmak. Hatta onuda geçip bütte veremediği dersin hocasına yaz okulu açsın diye yalvaranlarıda gördük. Ama gel gelelim ki ben üstün başarı öğrencisiyim. Zamanında öyle bir ortalama yapmışım ki, bütlere kalsam bile derecedeyim. Burdan üniversiteye başlayacak öğrencilere tavsiyem ilk sene dersleri sağlam tutun sonra keyfinize bakarsınız :) 

               


         Üniversite kazanalım diye bizi öyle bir yarışın içine sokuyorlar ki bütün sosyal hayatımız sıfırlanıyor. Hem sosyal hayatından ödün vermeyip hemde o tempoya ayak uydurabilen varsa şapka çıkarıyorum karşısında. Ve tabii bizde sıfırlanmış sosyal hayatımızın acısını hayallerimizdeki üniversite yaşamında çıkarmayı planlıyoruz. Moral bozmak gibi olmasın fakat ne yazıkki hiçte öyle olmuyor. Üniversite okumak (tabiki bölümünede bağlı) çok daha zor. Ben lisedeyken üniversiteliler böyle dediklerinde hava atıyorlar sanırdım. Fakat üniversitede başkalarıyla değil kendinle yarışıyorsun :) 
   
                

        Birinci sınıfın ilk döneminde tanışma adı altında sürü halinde gezmeler başlar, ikinci dönem bir bakmışsınız 2-3 kişi kalmışsınız. Gruplaşmalar başlamış ve not bulamaz olmuşsunuz. O yüzden sizlere tavsiyem ya not tutun yada üst sınıflarla kaynaşın. 

        Tabiki üniversiteli olmanın hem iyi hemde kötü tarafları var. En önemlisi artık bir birey olduğunuzun farkına daha kolay varıyorsunuz. Ailenizden bağımsız hale geliyorsunuz. Başka bir şehirde bambaşka bir yaşam, düzen kurmaya çalışıyorsunuz. Bütün bunları yaparken aileniz her an bir telefon kadar uzağınızda oluyorlar fakat bunları sizin başarmanız için geri planda duruyorlar. Kötü tarafı ise insanların bütün bu yeniliklere alışmasının zaman alması ve tabiri caizse bocalaması oluyor. Tabii bütün bunları yaşamayan ve hayatından çok memnun olanlarda oluyor. 
        
        Ve tabii ki çok dahası var, bir başka yazıda görüşmek üzere hoşçakalıın :)

Diğer Yayınlar

0 yorum